.

Friday, September 13, 2013

dr.

Som alle andre brancher er dagligvarebranchen påvirket af den øgede konkurrence om arbejdskraften som de senere års økonomiske opsving har medført. Arbejdskraften kan således tillade at være mere kræsen og stille større krav til deres arbejdsgivere, hvilket har øget presset på dagligvarekæderne for at tiltrække og fastholde den nødvendige arbejdskraft. Ligeledes kæmper branchen med et imageproblem. Kassedamen (og den enlige mor) er i politikernes og mediernes optik blevet synonym med nederste trin på sociale rangstige, kun overgået af dem uden arbejde. Sammen med branchens relativt lave lønniveau og skæve arbejdstider har denne negative omtale medført, at arbejde i dagligvarebranchen er forbundet med lav prestige i samfundets øjne. Det enkelte individ må også anses som værende under pres fra samfundets institutioner (skolerne, medierne etc.). Der stilles voksende krav til det enkelte individ om at være selvrealiserende det er ikke længere nok, at man er til, man skal også være til: man skal udvikle sig personligt, lære noget osv. gennem hele livet. Denne samfundstendens om det selvaktualiserende menneske går ikke ligefrem i spænd med dagligvarebranchens ofte noget rutineprægede job uden de store udviklingsmuligheder.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
De ovenfor nævnte udfordringer har således medført, at butikkerne og branchen som helhed er præget af stor medarbejderomsætning og har svært ved at tiltrække nye ansatte. 1.2. Problemsituationen i teoretisk kontekst For at sætte teoretiske begreber på dagligvarebranchens problemsituation, vil vi her inddrage nogle af organisationsteoriens klas sikere inden for motivation og jobdesign. De! nne teoriinddragelse skal således fungere som referenceramme (theoretical framework) og styringspind i udarbejdelsen af en undersøgelse af, hvad de kan gøre for at forbedre rekrutteringen og fastholdelsen. Grunden til at det netop er motivationsteorierne vi har givet os i kast med er ud fra en antagelse om, at medarbejderne skal være motiverede for, at vi kan...If you compete to get a full essay, order it on our website: OrderCustomPaper.com

If you want to get a full essay, visit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment